Navigation bar

24. helmikuuta 2015

Helppo välipalaherkku

Heipparallaa taas! Mun on pakko jakaa teille tämä niin herkullinen ja nopea herkku, koska itse suorastaan rakastuin tähän reseptiin! Tietenkin muuttelin määriä itselle mieluisemman makuiseksi sekä lisäsin sisältöön vielä suklaata Teille ei varmaankaan ole jäänyt epäselväksi tämä mun suklaarakkaus..  Jos siis tykkäät makeasta tai sinulla on muutenvain makean himo, niin suosittelen kokeilemaan, auttaa todella hyvin!
Tarvitset:
2 rkl           voita
2 rkl           maitoa
2 1/2 rkl     sokeria
4 rkl           vehnäjauhoja
2 rkl           kaakaojauhetta
1/2 tl          vaniljasokeria
ripaus         suolaa
1 pala         suklaata

Lisäksi:
1 pala         (vanilja) jäätelöä
2-10kpl       Marjoja
Tai mitä ikinä sun mielestä tuon kanssa voisikin sopia! Itse tykkään tuosta vaniljajäätelön ja Brownien yhdistelmästä :)


1. Ensin täytyy mitata kaksi ruokalusikallista voita ja laittaa ne mukiin, jossa tahdot valmistaa tämän brownien. Itse käytin muumimukia, ja ainakin mun mielestä se oli juuri sopiva! Sitten vain voi mikroon n. 10-15 sek. 
2. Sitten lisätään voin joukkoon 2ruokalusikallista maitoa, ja sekoitetaan. Sitten 1/2 teelusikallista vaniljasokeria ja sekoitetaan. Ja viimeiseksi suolaa pieni ripaus ja sekoitetaan. Ainekset ovat tärkeää sekoittaa juuri näin, jotta se maistuu hyvältä. Itse töppäsin yhden kerran, ja Brownie oli kamalan makuista. Muista tämä sääntö myös seuraavassa kohdassa.
3. Sitten mukiin voidaankin alkaa laittamaan kaakaojauhetta 2ruokalusikallista ja tämän jälkeen täytyy sekoittaa hyvin, että kaakaojauhe menee tasaisesti koko brownieseen. Sitten 2 1/2 ruokalusikallista sokeria ja jälleen sekoitetaan hyvin. Ja vielä viimeiseksi laitetaan neljä ruokalusikallista vehnäjauhoja. Nyt taikina onkin jo valmis.
4. Kun taikina on valmis, lisäsin itse sinne keskelle palan suklaata, joka toi valmiina siihen lisää kosteutta ja makua, mutta jos sinulta ei löydy suklaata, tai et muuten vain tahdo pistää sitä, niin tämä onnistuu ilmankin. Sitten muki mikroon ja ajaksi laitat mikrosi tehosta riippuen 60-90 sekuntia.
5. Tällä välin kun muki on mikrossa, leikkasin palan jäätelöä omalle lautaselle, mutta sä voit laittaa mielesi mukaan vaikka jäätelöä tai sitten esimerkiksi marjoja. Tai vaikka miksei tuo Brownie menisi ilman mitään muita herkkuja, eli sen voi siis syödä pelkästäänkin!
6. Sitten kun Brownie on valmista, niin sen kuuluisi näyttää kutakuinkin kupissa tuolta, eli reunojen kuuluisi olla hieman irti, jotta sen voi kipata lautaselle!
Ja kun kaikki vaiheet ovat toteutettu, niin sitten herkuttelemaan

8 kommenttia:

  1. Ihan mahtava idea! Ajattelin tehä ehkä äitille ja iskälle huomenna aamulla ylläriks tommoset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii kiva kuulla että pidit! :) Olis tosi hauska kuulla että mitä ne piti niistä jos kerkiät tehä :) Eihän noissakaan kauaa kestä tehdä, maksimissaan joku 5min :)

      Poista
    2. Mä tein niille ne :) Äiti oli silleen: "Oho! Täähän maistuu ihan oikeelta" ja määki siis laitoin sinne sen suklaan niin oli kuulemma myös sellanen kostee! Ja kyllä iskäki tykkäs!

      Poista
    3. Noni, kiva että tykkäs :)

      Poista