Navigation bar

3. tammikuuta 2015

Rocky Road!

Heippa ihanaiset! Tehtiin Jaakon kanssa Rocky Roadeja ja ne olivat mun mielestä ihan älyttömän hyviä! Ne on juuri sellaisia herkkuja, joita tekee mieli syödä vain vähän ja herkku kiintiö pääsekin täyteen, ainakin mulla! Ne kyllä kelpasivat kaikille perheenjäsenille ja tulen varmasti tekemään näitä toisenkin kerran, ehkä hieman eri täytteillä vain! Kertokaa ihmeessä millä täytteillä te aiotte/olette tehneet näitä, koska olisi todella kiva kokeilla muillakin täytteillä!  

Tarvitset: 
200 g Taloussuklaata tai tummaa suklaata
130 g Valkosuklaata
n. 100 g Maitosuklaata
n. 1,5 dl Cashew pähkinöitä*
n. 1,5 dl Kirpeitä vaahtokarkkisieniä*

* Voit valita tilalle mitä tahansa karkkeja tai pähkinöitä omaan mieleesi tai muuttaa kokonaan ainesosan toiseen, esimerkiksi näihin olisi varmasti hauska laittaa popcorneja tai vaikkapa keksiä!


1. Ensiksi pilkoin pähkinät sekä kirpeät vaahtokarkkisienet jonka jälkeen tuli suklaiden vuoro. Pilkoin suklaat omiin kulhoihin, ja lähdin sulattamaan niitä yksitellen mikrossa, aloittaen 20 sekunnista, josta seuraavaksi siirryin 10 sekuntiin ja lopulta vain 5sekuntiin. Näiden välissä suosittelen sekoittamista, koska suklaata kannattaa tarkastella, ettei se sula ns. "liikaa" ja että lämpötila pysyisi maksimissaan n. +30 asteesssa.


2. Pilkoin suklaat omiin kulhoihin, ja lähdin sulattamaan niitä yksitellen mikrossa, aloittaen 20 sekunnista, josta seuraavaksi siirryin 10 sekuntiin ja lopulta vain 5sekuntiin. Näiden välissä suosittelen sekoittamista, koska suklaata kannattaa tarkastella, ettei se sula ns. "liikaa" ja että lämpötila pysyisi maksimissaan n. +30 asteesssa. Tämä on tärkeä vaihe, koska jos suklaa on lämpimämpää, niin valmiina se sulaa käsillesi! 


3. Kun suklaat on sulatettu, ne voidaan sekoittaa keskenään melko isoon kulhoon. Kun suklaat on saatu tasaisesti sekaisin, voidaan laittaa sekaan täytteet, jotka mulla oli nuo kirpeät vaahtokarkkisienet sekä Cashew -pähkinät. Kun seos on tasaista, eli jokainen täyte on suklaassa, niin voit halutessasi tehdä niistä pellille levyn tai kuten minä tein, niin laitoin muffinivuokiin annokset valmiiksi! Mun mielestä voisi olla myös hauska idea tehdä näistä niin sanottuja pieniä konvehteja ja ostaa kaupasta sellaisia itsetehdyille suklaille tarkoitettuja vuokia. Noinhan näitä voisi hyvinkin antaa vaikka ystävänpäivälahjaksi tai miksei synttäreinä tai nimipäivinäkin! 



4. Kun suklaaseos on kuitenkin asetettu haluamallesi vuualle tai pellille, niin aikataulustasi riippuen voit pistää sen jääkaappiin tai pakastimeen kovettumaan! Itse olin tietenkin hyvin hätäinen ja laitoin pakastimeen.. :D 



5. Jos haluat koristella vielä ne kauniiksi, niin kun suklaa on kerinnyt hieman kovettua, voit laittaa päälle esimerkiksi valkosuklaalla tehtyjä kuvioita pintaan, jolloin niistä tulee ainakin mun mielestä todella kivoja! Myös tässä valkosuklaakoristeessa suosittelen tuota temperointia, eli sulattamista alle +30 asteessa, jotta sekin kovettuu kunnolla eikä sula käsiin.


6. Edellisen vaiheen jälkeen pitää vielä odottaa, jotta se on varmasti kovettunut riittävästi. Mulla meni pakastimessa 2 tuntia, varmaan vähemmänkin menisi, mutta maltillisesti odotin tuon ajan, jääkaapissa suosittelen odottamaan vaikka esimerkiksi yön yli, jos tekee illalla, koska se kovettuu hitaammin! 


...Ja sitten vain nauttimaan näistä herkuista!

7 kommenttia:

  1. Tosi kiva ohje! Saatan vaikka kesällä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja suosittelen noi on tosi hyviä ja kestää kauan :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Mun mielestä näit on myös tosi kiva tehä! :)

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Voisi itsekkin kokeilla tällaisen ruokavammaisen versiona noita :) Erittäin herkullisille näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi on kyllä todella hyviä ja kelpaa todella monelle :) Ja kiitos sulle :)

      Poista